Zamieszczone przez __atomek__
[O1] ma ktoś taki Intercooler
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Waluś, a jak z mocowaniem? zapodaj jakieś fotki. ten mod jest chyba lepszy niż FMIC z IVECO, bo nie trzeba tyle z rurami kombinować, co? przerabiałeś temat, to się wypowiedz jak jest lepiej, rury tak =IC, czy tak -IC- ?Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
-
Małe pytanie czy to jest ic który ma 790mm?
Na mój gust to ty masz całkiem fajnego customa ale 790mm to on nie ma. Fakt w tej cenie można z cupry bpx wyrwać fajny ic.
Odnośnie tak dużych ic to trzeba wziąć pod uwagę że nie na całej powierzchni będzie wykorzystana. I przy normalnej turbinie typu ARL to troszkę za dużo. Aby wykorzystać powierchnię jaką daje taki ic trzeba jeszcze mały mod zderzaka. jak na zdjęciu.
W najbliższym czasie podeśle zdjęcia jak skończę.
PS zostawiam belkę z podcienciami.
znalazłem jeszcze octavię z ic od cupry. drugie zdjęcie.
Komentarz
-
-
To jest mniejszy niż ten który zapodał w aukcji owen.
I on nie ma szans go upchania, różne już chciałem zapodać i max co wyjdzie to 600x300x76.
W tym przypadku curpa jest mniejsza i częściowo zasłonięta w porównaniu z iveco daily.
Osobiście zastanawiałem się nad opcją z cargo i przerobić boczki. Ale wpadł chinol.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Walustutaj masz jak to jest zamontowane w octavii. Ale jak myślisz o gt22 jest już za mały .
Ale długość rur zostaje bardzo podobna.
Odnośnie tego ic występuje on tylko w ibizach cupra od 2006roku silnik bpx jak dobrze pamiętam.Zamieszczone przez SevIC z BPXa ciężko dostępny a jak już to niekiedy kosmiczne pieniądze za niego wołają, w praktyce niekiedy taniej custom wychodzi.MOCY PRZYBYWAJ
Komentarz
-
-
Odświeżymy "troszkę" :-)
Sporo już czytałem, nawet raz próbowałem montować ale przed zakupem kolejnego FMIC-a chcę się upewnić: który z poniższych coolerów wystarczy do takiego setupu na okolice 190KM: T-ARL, 0.230, 11 w mojej Octavii ASV ?
Pojemność rdzenia: 5005cm3
Pojemność rdzenia: 6077
Pojemność rdzenia: 6435
Zaznaczam, że mam teraz cSMIC robiony kiedyś przez Aligatora gdzie pojemność rdzenia wynosi 5082, mam prawie 170KM i cSMIC jeszcze się nie skończył z tego co mówił Mirass.
Korci mnie ten najmniejszy FMIC z linka ze względu na łatwość montażu ale ma mniej pojemności niż mam teraz. Może sam fakt montażu czołowego zrobi trochę roboty ? Dobrym kompromisem zdaje się być ten o wysokości 17cm - tym bardziej, że ma wejście/wyjście o średnicy 63mm a to oznacza, że pasują moje kolanka i opaski z nieudanego montażu klamota z Daily
Chyba optuję za poz. nr 2OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ziutsaneJa mam ten pierwszy i w 1.8T ponoć starcza do mocy 300 KM.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
Komentarz